Paul Smulders – CAESURA – 13.03 – 25.05

The exhibition Caesura presents a new focus for the art by Paul Smulders

Officiel åbning kl. 14.15, hvorefter udstillingen introduceres.

Statement:

Andrea Damp balancerer mellem subtil abstraktion og figuration i sine malerier. Hendes værker er skabt i en sofistikeret proces af lag og overlejringer, som gør den følsomme proces i maleriernes skabelse mere håndgribelige. Med brug af de figurative elementer forvandler kunstneren sine kompositioner til fortællinger, associative billedverdener, der er præget af atmosfære og følelsesmæssige udtryk. Andrea Damps malerier danner således en uforlignelig forbindelse mellem farvens autonomi og dets evne til at tjene udtrykket. 

Using figurative elements, the artist transforms her compositions into narratives, associative pictorial worlds characterized by atmosphere and emotional expression. Andrea Damp’s paintings thus form an incomparable connection between the autonomy of color and its ability to serve expression.

Andrea Damp | WAS WÄRE WENN | 140 x 180 cm | ID: 20.0477Oil and acrylic on canvas, signed by the artist on the backside – 2022

WAS WÄRE WENN

Inspirerede den sydøstlige del af Rügen romantikkens malere

Andrea Damps malerier er tæt knyttet til kunstnerens biografi, hvor hendes opvækst på øen Rügen indtager en særlig plads. Allerede for 200 år siden fascinerede og inspirerede den sydøstlige del af Rügen romantikkens malere. Og det var netop her, at Andrea Damp voksede op i det nære møde med elementerne, hvilket direkte har betydet, at hovedpersonerne i hendes værker altid er i tæt dialog med naturen; med vind, jord og vand.

In her latest works, which are exhibited in “Night flight”, Andrea Damp has explored among other subjects, the most volatile of the elements – namely, air and wind. For her, who comes from an old fishing family, the wind has always been a decisive element. The wind determined whether the boats could sail, whether there was high or low water, whether the roads remained passable in winter or whether meter-high drifts of snow blocked the paths.

Ikke langt fra Berlin, hvor kunstneren bor i dag, var luftfartspioneren Otto Lilienthal, den første til i midten af 1800-tallet at erobre luften med sine svævefly. Flere af Andrea Damps malerier henviser således til hans konstruktioner og det er dem, der har inspireret hende til at skabe malerier, hvor luften og dens bevægelser løfter de flyvende maskiner ind i himlen – her ved hjælp af maleriets kunstneriske greb. Andrea Damps maleriske udforskning af luftelementet har fået et nyt udtryk i disse lærreder og kunstneren har skabt en måde at gøre det usynlige og uhåndgribelige element håndgribeligt i disse malerier.

Similar Posts

da_DKDansk